Couponcode gebruiken tijdens het afrekenen

Een couponcode is een code die door (online) consumenten gebruikt kan worden om in aanmerking te komen van kortingen en aanbiedingen.

Pas na het gebruiken of invoeren van de couponcode heeft de korting invloed op de bestelling of reservering van de consument.

De code bestaat uit een reeks letters en cijfers. Daarnaast bestaat de couponcode in verschillende formaten, wat het voor de consument flexibel maakt om deze overal te transporteren.

De door de consumenten meest gebruikte formaten van een couponcode, ook wel kortingscode genoemd, zijn: pdf-formaat, QR-code, barcode en zoveel meer.

Inwoners van Nederland en België ontvangen deze couponcodes via verschillende kanalen zoals op mobiel, op tablet en op desktop. Couponcode kunnen ook bestaan in een papieren versie.

Er zijn meerdere soorten kortingen op de verkoop die aangeboden worden aan klanten. Deze kortingen zijn als volgt:

Percentage Korting

Een percentage wordt vastgesteld op bepaalde goederen en diensten. Het is een vast kortingspercentage dat wordt afgetrokken bij een bepaald product/ dienst en/ of hoeveelheid.

Vaste Euro Korting

Deze korting impliceert het voorzien van korting door een vast Euro bedrag (bv., € 5,- korting of € 20,- korting). Hierbij verlagen de verkopers de basisprijs van artikelen wanneer de consument binnen de minimum hoeveelheid koopt.

Gratis verzending

De verkoper geeft gratis verzending als er een kortingscode wordt gebruikt of als bestellingen binnen een bepaalde periode of bedrag plaatsvinden.

Daarnaast bestaan er kortingscodes die voor een gelimiteerd termijn aangeboden worden aan de consumenten:

Aanbieding van beperkte duur

Een aanbieding van beperkte duur is elke vorm van korting, deal, speciaal geschenk of beloning die een koper kan krijgen als hij een aankoop bij u doet gedurende een bepaalde periode.

Beperkte beschikbaarheid

Beperkte beschikbaarheid betekent dat er niet veel goederen en/ of diensten voor die prijs of in die sectie over zijn. De korting is dus slechts geldig zolang de voorraad strekt.